Gebruiksaanwijzing AED van Tentje-huren.nl

 

In principe mag iedereen een AED gebruiken. Ook als u nog nooit een cursus heeft gevolgd. Nederland kent geen wettelijke bezwaren.

Uit onderzoek blijkt dat ook ongetrainde mensen een AED succesvol in kunnen zetten. Het heeft dus altijd zin. Maar een training verhoogt de kans op succes wel aanzienlijk.

Dat heeft vooral te maken met de snelheid van handelen. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Als u ter plekke de instructies moet lezen en begrijpen, gaan er veel kostbare minuten verloren.

Leer de AED bedienen tijdens een reanimatiecursus
Het bedienen van een AED is relatief eenvoudig te leren. Uitleg over het gebruik van een AED is een vast onderdeel van een reanimatiecursus van de Hartstichting.

Tijdens deze cursus leert u in een paar uur hoe u moet handelen bij een hartstilstand. U krijgt praktische oefeningen om de reanimatiestappen onder de knie te krijgen. Dit gebeurt met een oefenpop en een AED-trainer.

Bron Hartstichting

De Heartstart© eerste-hulp-defibrillator is ideaal voor:


uw bedrijf, uw sportvereniging, uw EHBO-vereniging, uw club, vereniging, evenement e.d.
PAD-projecten (Public Access Defibrillation) in uw gemeente of wijk omwille van volgende kenmerken:
het starten van de Heartstart eerste-hulp-defibrillator kan snel dankzij een intuïtieve handeling.

Gebruiksaanwijzing:
Trekt de hendel van de defibrillatiecassette naar je toe, of de AED-gebruiker drukt op de Start-knop;
het gebruik van een defibrillatiecassette, al vastgeklikt in het AED-toestel, is gebruiksvriendelijk;
de HeartStart eerste-hulp-defibrillator ‘weet’ hoe ver de gebruiker reeds gevorderd is in het reanimatieprotocol. Hierdoor geeft deze HeartStart de overeenkomstige instructies en zorgt voor bijkomende boodschappen indien nodig, de mogelijkheid om extra uitgebreide gesproken instructies te activeren: Deze hulp begeleidt de hulpverlener door het reanimatieproces heen. Lekenhulpverleners waarderen deze ondersteuning enorm; De SMART-elektroden ’voelen’ wanneer ze uit de cassette gehaald en op de borst van het slachtoffer geplaatst zijn, het toestel past zich aan de snelheid van de hulpverlener aan; Na een reanimatiecyclus van 1 minuut zorgt de ‘Quick Shock’ dat de elektrische schok binnen de 8,1 seconden toegediend kan worden.

Door deze snelheid daalt de door de borstcompressies verkregen bloeddruk minder hard dan bij tragere AED-toestellen. Een voldoende hoge bloeddruk verhoogt de kans op een succesvolle defibrillatie.
Met het éénbatterijconcept van de Heartstart bent u zeker van: 90 schokken, of; drie uur functioneren, of;
een toestel dat vier jaar stand-by is (inclusief de zelftesten met controle van de defibrillatie-elektroden);
reservecapaciteit van 9 schokken plus 15 minuten monitoring, dit betekent de capaciteit die het toestel nog heeft nadat het signaal al een zwakke batterij aangaf.
de Heartstart eerste-hulp-defibrillator controleert de defibrillatie-elektroden in de defibrillatiecassette tijdens een zelftest. Hierdoor hebt u de garantie dat de Heartstart altijd klaar voor is gebruik.

 

 
© 2009 - Tentje-huren.nl