BHV materialen van Tentje-huren.nl 

BHV uitrusting.

De aanwezigheid van een EHBO-koffer is bij alle evenementen verplicht. Omdat er bij 

evenementen grote groepen mensen aanwezig zijn, is het risico op blessures en ongelukken relatief groot. Om de veiligheid van de bezoekers bij (sport)evenementen te kunnen waarborgen is het daarom belangrijk om te zorgen voor een volledige EHBO-koffer A.

Belangrijk om te weten

  • Per 1000 bezoekers moeten er minimaal 2 gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn.
  • Bij elk evenement moet er minstens één EHBO-post aanwezig zijn, die altijd bemand is (afhankelijk van de grootte van het evenement en de aard kunnen dit er meer zijn).
  • In de EHBO-post moeten voldoende voorzieningen aanwezig zijn, zoals een volledig gevulde EHBO-tas.

BHV uitrusting in rugtas:
Stevige rugtas met 4 door rits afsluitbare vakken.
Compleet met inhoud:
• Verbandtrommel B,
• Brightstar BHV Zaklamp incl. batterijen
• 2 x AA batterij (reserve)
• Rook/vluchtmasker
• 1 paar werkhandschoenen
• BHV Veiligheidshelm
• Vlamvertragend BHV-vest.

----------------------------------------------------------------------------------------------

AED

Philips HeartStart HS1 AED M5066A
De Philips HeartStart HS1 AED is een kleine, lichte, betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken automatische externe defibrillator (AED).

De AED is zo ontworpen dat praktisch iedereen hiermee een leven kan redden. Een van de meest verkochte AED's ter wereld. 

AED gebruiksaanwijzing.

    

De AED kan geleverd worden in een kast die voorzien is van een alarm 100 db.

Heeft u voor een bepaald evenement tijdelijk een AED nodig? Wij hebben deze voor u! Iedere AED die wij verhuren is uiteraard voorzien van elektroden en batterijen, maar daarnaast ook met onze bekende rescuekit. Hierin zit o.a. een scheermesje, beademingsmasker, kledingschaar, handschoenen etc. Dit zijn de onmisbare producten bij een daadwerkelijke inzet.

Wij verhuren de AED’s per dag of per week.

AED gebruikt tijdens uw evenement?

Heeft u de AED (aantoonbaar) gebruikt tijdens uw evenement, dan neemt Tentje-huren.nl graag de eventuele kosten van uw levensreddende actie op ons! U hoeft de elektroden en batterijen van de AED dan niet te betalen. Bovendien kunt u 24 uur per dag, 365 dagen per jaar contact opnemen met ons indien de AED tijdens uw evenement wordt ingezet. De AED wordt dan door ons uitgelezen en weer ter plaatse gebruiksklaar gemaakt.

(Let u er wel op dat u de elektroden niet uit de verpakking haalt als dit niet gebeurt voor een daadwerkelijke inzet! Wij huren de AED uit op basis van goed vertrouwen).

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ook EHBO koffer A verkrijgbaar!

EHBO-koffer A (25 personen en meer) heeft dezelfde inhoud als EHBO-koffer B (tot 25 personen), maar heeft meer verbandartikelen zoals:
Extra steunwindsels
Extra mitella’s
Meer desinfectans
Extra metalline kompressen
Extra gaasjes & snelverbanden
Daarnaast heeft EHBO-koffer A meer inhoud voor extra EHBO-artikelen.

                    

Voor wie?

Deze EHBO-koffer A heeft meer items en is aan te bevelen voor grotere ruimtes of organisaties.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Megafoon 25 watt. met sirene:
• Krachtige megafoon met ingebouwde 25 watt versterker.
• Voorzien van verstelbare schouderband.
• Signaalfunctie d.m.v. sirene.
• Reikwijdte 0,7 - 1,0 km, afhankelijk van de omstandigheden.
• Afneembare antifeedback microfoon
• Robuuste ABS constructie met rubber stootrand

Megafoon 15 watt. met sirene:
• Krachtige megafoon met ingebouwde 15 watt versterker 
• Signaalfunctie d.m.v. sirene
• Reikwijdte 0,3 - 0,5 km, afhankelijk van de omstandigheden

----------------------------------------------------------------------------------------------

Brandblusser 6kg:

A.B.C. poederblusser:

  Denk eraan dat een snelblusser met 6 kg poeder in ongeveer 9 seconden leeg is als u doorlopend spuit. U moet dus echt efficiënt te werk te gaan om de bluscapaciteit optimaal te gebruiken.

Het is belangrijk dat u niet te dicht bij het vuur gaat staan. Op minder dan 1,5 meter afstand bestaat het gevaar dat u de brand door de kracht van de straal zou verspreiden, vooral wanneer u een vloeistofbrand moet blussen. (Zie ook de gebruiksaanwijzing).

(A.B.) SproeiSchuim blusser:

  Schuimblussers zijn simpel gezegd gevuld met water en een schuimvormend middel. De blussende werking van schuim berust op afdekking (zuurstof wegnemen) en in geringe mate op afkoeling. De meest toegepaste schuimblussers zijn de zogeheten sproeischuimblussers die door een aanpassing in de spuitmond elke druppel uitstromende vloeistof onderbreken met lucht. Hierdoor ontstaat een nevel, die niet elektrisch geleidend is. Bovendien heeft het mengen van lucht een langere blusduur als gevolg. Door de lange blusduur en de geringe nevenschade is een sproeischuimblusser uitermate geschikt voor thuis en kantoor.

Denk eraan dat een (sproei)Schuimblusser 6 kg in ongeveer 23 seconden leeg is als u doorlopend spuit. U moet dus echt efficiënt te werk te gaan om de bluscapaciteit optimaal te gebruiken.

Het is belangrijk dat u niet te dicht bij het vuur gaat staan. Op minder dan 1,5 meter afstand bestaat het gevaar dat u de brand door de kracht van de straal zou verspreiden, vooral wanneer u een vloeistofbrand moet blussen. (Zie ook de gebruiksaanwijzing).

Blusdeken:

 Een blusdeken of branddeken is een deken die over een vuur is heen te leggen om het in een vroeg stadium te doven. Het doek bestaat uit een geweven glasvezel, een materiaal dat zeer slecht brandt. Doordat de deken de zuurstof van de vuurhaard ontneemt, dooft het vuur. Het blusmiddel is geschikt voor kleine vloeistofbranden, personen die in brand staan en voor de vlam in de pan (als een deksel niet voorhanden is), of bij een frituurpan die in brand vliegt. Een blusdeken is een zeer eenvoudig te gebruiken blusmiddel, waar men weinig kennis voor nodig heeft. Het is geschikt om een beginnende kleine brand te blussen, bijvoorbeeld in een keuken.

Op de houder van de blusdeken staat altijd een gebruiksaanwijzing afgedrukt. De blusdekens voldoen aan de norm EN 1869:1997. (Zie ook de gebruiksaanwijzingen).

 

 
© 2009 - Tentje-huren.nl