GOOD NEWS! van Tentje-huren.nl

Hoe is het begonnen? 

Van feesttent verhuur naar Tentje-huren.nl.

 

Elke keer is het weer een feestje.

 

Elke keer als we naar een klant toegaan is het plaatsen van een tent met alles wat de klant nodig heeft, ook voor ons een feestje. De tevreden gezichten, van nu kan het feest beginnen, spreken vaak boekdelen. Vooral die klanten die, door emotie gegrepen, kijken naar al het moois wat wij in hun tuin, huis of schuur hebben neergezet, vergeet je niet meer. De complementen over de aankleding en het eten van de gasten naar de klant toe, horen wij telkens weer met grote tevredenheid aan. Kijk en daarom hoeven wij geen reclame te maken, want op elk feest  zijn er weer nieuwe klanten en ambassadeurs die het verder vertellen over onze producten en diensten.

 

Helaas is het leven niet altijd een feestje, daarom hebben wij ons ook toegelegd in tenten speciaal voor uitvaarten. Lees verderop hierover meer.

 

 

Hoe is het begonnen.

De meest gestelde vraag, hoe ben je in dit werk terecht gekomen en hoe is Tentje-huren.nl ontstaan? Dat het bij toeval is begonnen is bijna niet te geloven…..

In 2006 waren wij opzoek naar een betaalbare tent voor ons 25 jarige huwelijksfeest  in onze tuin. Geschrokken van de hoge prijzen heb ik besloten zelf een 8x4 tent te kopen met het idee deze na het feest weer te verkopen. 

Achteraf  heeft deze tent geen dienst gedaan tegen de regen en wind maar kreeg deze tent zonder zijwanden een nieuwe taak als grote parasol waar jong en oud lekker uit de zon konden genieten van deze zon overgoten dag.

Een plaatselijke slager deed voor ons ook de catering (geweldig overigens). 

Na een aantal weken kwam deze slager langs met de vraag of hij de tent kon huren voor een ander feest en later kwam hij nog een aantal keren met de zelfde vraag. 

Vanaf de eerste keer heb ik de tent altijd zelf opgezet en gezekerd aan de bodem. Door afhankelijk van de ondergrond de juiste materialen te gebruiken kan ik nu altijd elke tent garanderen tot windkracht 8. 

Al snel wisten andere “feestplanners” dat ik deze tent bij gelegenheid niet duur verhuurde en al snel kwam ook de vraag om tafels en stoelen e.d. bij de tent. U begrijpt na een paar jaar zag ik mijn aanvulling in de tent verhuur markt zodat we op 25 februari 2008  naar de kamer van koophandel zijn gegaan voor het aanmelden van een nieuw bedrijfje Tentje-huren.nl. 

 

Vanaf dag 1 zorgde ik ervoor dat alles schoon en heel was en dat kan alleen als je zelf de tent(en) neerzet ze schoon achterlaat en bij het ophalen weer schoon opbergt. Wat betreft het wisselend weer is dit soms een grote uitdaging. 

 

Dat wij elk jaar groter en groter groeiden en van enkele tientallen m2 vloerruimte in het begin, hebben we nu een apart magazijn voor klein materiaal en vorst gevoelige apparatuur van 140 m2 en een opslag voor tafels, stoelen, decor stukken, tenten, heaters en nog veel meer grote stukken van 300 m2. 

Door alles geordend op rolcontainers te bewaren is het veelal mogelijk binnen een halfuur een wagen te laden en op weg te zijn naar de klant.

Bij de inkoop van de tenten en ander materiaal kijken we altijd naar hoe je het efficiënt kan opvouwen, stapelen en vervoeren. Daarom kijkt de klant elke keer weer verbaast wat er soms aan materiaal uit een kleine aanhanger kan komen.

 

Beschrijving: Macintosh HD:Users:bertkoudijs:Desktop:SV400003.jpg In 2006 van nog geen 10 naar ruim 450 artikelen nu.

Dat het bedrijfje in deze periode groeide van één tent naar ruim 30 tenten in verschillende soorten en afmetingen en van 40 stoelen, enkele tafels en verwarming naar ± 1000 stoelen in verschillende kleuren en ± 200 tafels in verschillende uitvoeringen en meer dan 30 heaters in verschillende uitvoeringen en leverbaar van 1,5 Kw (1500 wat) tot 65 Kw (65.000 wat). 

 

Ik heb hoog gescoord met een tent bij de plaatselijke tennisvereniging om bij -8 en windkracht 7 de tent warmer te houden dan de cv in het clubgebouw kon leveren. Het was dan ook gezellig druk in de tent ondanks de koude gure weer buiten.

 

Catering.

Uiteraard kwam er ook de vraag om ook de catering te verzorgen en ben dan ook op zoek gegaan naar een cateraar die wilde werken naar de hoge normen die ik stel aan het eten de presentatie en punctualiteit. Na één teleurstelling in het begin heb ik dan eindelijk die kok gevonden die hieraan kan voldoen en waar ik nu al meer dan 10 jaar zaken doe. Nog nooit heb ik klachten gehad over de kwaliteit, de presentatie en hoeveelheid van de buffetten.  Of het nu ging over een belegd broodje met een soepje erbij of een zeer uitgebreid koud en warm buffet, altijd die vraag van mij was alles naar wens? En altijd weer dat schouder klopje het was geweldig en wat heb ik (van de gastvrouw / gastheer of hun vrienden en fam.) veel complementen gehad.  Kijk en dan maakt mijn hart ook een huppeltje van geluk. 

 

Veel vaste klanten door de jaren heen.

Ik ben er dan ook trots op dat vele klanten ook vaste klanten zijn geworden. Ook kleine en grote bedrijven, instellingen en gemeentelijke overheden komen jaar op jaar weer terug met het verzoek ook nu weer een feestje te verzorgen.

Dat er klanten heel uit Rotterdam, Haarlem, Amsterdam, Lelystad, Biddinghuizen en Den helder komen voor onze producten, goederen en diensten blijft ook mij verbazen, gezien de afstand.

Zo zie je maar weer dat een compliment soms ver kan reizen. 

------------------------------------------------------------------------------------

 

Uitvaarttent.nl

 

Uitvaart vanuit huis.

 

Een uitvaart wordt steeds persoonlijker en steeds vaker vind de opbaring plaats in huiselijke kring. Bij de condoleance en de dienst vooraf is er grote behoefte aan extra ruimte en daar kunnen wij met onze tenten aan bijdragen.

Ook op de begraafplaats zelf is er soms behoefte  aan een tent. De praktische witte of zwarte easy up tenten zijn snel op te zetten. Door alleen het dak te plaatsen creëert u een beschutting bij regen of zon en door één of meerder zijwanden te plaatsen staat u en de familie ook uit de wind en/of regen. 

Ook tijdens de condoleance en voor en na de uitvaart kunnen wij koffie/thee, frisdranken verzorgen en indien nodig kan ook een maaltijd door ons worden verzorgd.

 

Geen feestje, maar keer op keer toch die blik, de stevige handdruk of omhelzing als bedankje.

Dat maakt ons blij en gelukkig om hierbij aanwezig te zijn geweest tijdens dit meest intiemste familie moment.

 
© 2009 - Tentje-huren.nl