Verkeersregelaar en hulpmiddelen van Tentje-huren.nl 

Lampen en Kleding.

MagLite maakt de beste staaflampen ter wereld.
Niet voor niets wordt deze lamp gebruikt door hulpverleningsdiensten over de hele wereld.

                        Met Maglite opzetkegel en riemhouder.

                           

----------------------------------------------------------------------------------------------

Verkeerskegel.

  Zoekt u voor een verplaatsbare of tijdelijke afzettting?

 

Pion met reflectie strepen 50 cm hoog. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Afzetlint.

   

10 of 250 mtr.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Verkeersregelaars kleding.

De jassen voor verkeersregelaars zijn waterdicht, ademend en bevatten reflecterende kleuren waardoor deze opvallen.
De stof komt ook voor in de broeken (waaronder waterdichte broeken).
       

De onderstaande hesjes zijn ook verplicht vanaf 1 maart 2014

        

Regelgeving voor de kleding van verkeersregelaars.

De kleding van de verkeersregelaar moet voldoen aan het gestelde in de regeling Verkeersregelaars 2009. Hierin staat exact vermeld hoe de kleding eruit ziet. Hieronder geven wij een overzicht van de belangrijkste regels waar je op moet letten.

Tweekleurige jas, hes of vest.

De nieuwe hes of jas voor de verkeersregelaar is tweekleurig, namelijk een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant. Het scheidingsvlak ligt onder de armsgaten en de bovenste reflecterende band loopt dan ook onder de armen rondom door. Hesjes, vesten of jassen waarbij de bovenste reflecterende band niet rondom doorloopt voldoen niet aan de regelgeving. Het dragen daarvan is dan ook niet toegestaan!

De reflectie mag niet onderbroken zijn.

Het dragen van een jas, vest of hes met rits of andere opening is toegestaan. Wel staat expliciet vermeld dat de reflecterende banden niet onderbroken mogen zijn, bijvoorbeeld door een rits of klittenband. Een opening moet dus altijd afgedekt worden door een overlappende flap waardoor de reflectie ononderbroken doorloopt. Bij de meeste jassen is dat door het toepassen van een stormflap opgelost, bij een aantal vesten en hesjes is de rits tussen de reflectiebanden nog zichtbaar en is dat dus niet toegestaan.

Maximale grootte voor het logo.

Op de voorzijde van de hes of jas mag een logo aangebracht zijn met een maximale grootte van 11 x 11 centimeter. Op de achterzijde mag geen logo aangebracht zijn! De achterzijde van de hes voor de verkeersregelaar ziet er als volgt uit. De reflecterende banden aan de zijkant lopen door naar de voorzijde. De achterzijde mag niet zijn voorzien van een logo.

Overgangsperiode.

Aangezien een groot aantal bedrijven en organisaties beschikken over kleding die voldoet aan de voormalige Regeling Verkeersregelaars, is een overgangsperiode ingesteld van vijf jaar (tot 1 maart 2014). Binnen deze periode heeft iedere verkeersregelaar de gelegenheid om de nieuwe kleding aan te schaffen en mag nog met de 'oude' kleding opgetreden worden.

De 'oude' kleding betreft een oranje jas of hes met daarop in retro-reflecterende letters (minimaal 8 centimeter hoog) de tekst Verkeersregelaar

 
© 2009 - Tentje-huren.nl